Scholen

Visie 

Het Fluisterhuis zet kinderen en jongeren op een ongedwongen manier aan tot reflectie over de actualiteit, zichzelf en hun leefomgeving.

Met muziek, beeld en beweging schept het gezelschap steeds opnieuw een eigen magische wereld, die toch herkenbaar is voor het publiek. De voorstellingen van het fluisterhuis werken perfect als eerste kennismaking met meer abstracte kunstvormen zoals dans en muziek.

Vaak kiezen we voor non-verbale media. Dit verlaagt de drempel voor een multicultureel publiek aanzienlijk en prikkelt tevens de kinderen en jongeren om vanuit hun eigen fantasie beeld en geluid te versmelten tot een verhaal.

 

_DSC1584.jpg

Lesmateriaal

Om de kinderen optimaal voor te bereiden op een eerste kennismaking met muziek, theater en dans bezorgen we de klas bij elke voorstelling een bijhorende lesmap. Deze map bevat didactisch materiaal voor een voorbereidende en evaluerende les. Wilt u de lesmap vooraf inkijken? Neem dan gerust contact op met ons.

Indien u - als verantwoordelijke van een school/organisatie - geïnteresseerd bent in het boeken van het fluisterhuis, kan u voor sommige voorstellingen een gratis ticket krijgen voor de avant-première. Hier kan u achteraf kennismaken met de makers/acteurs, bijkomende vragen stellen over de voorstelling, tips geven en de lesmap samen met ons overlopen.

Geïnteresseerde scholen kunnen ons steeds HIER of via facebook bereiken voor extra informatie over de lesmap, de voorstelling of andere fluisterhuis-gerelateerde zaken.